Keresgéltem nektek pár bojli receptet
KB 1-1.3kiló bojli
1. finomra őrölt kukorica 400-500gramm
2. Spanyol halliszt a szaga és persze a fehérje miatt 100gramm
3. tojás vagy tojáspór , 3-4db de lehet több is
4. 400-500gramm rozsliszt
5. ami szerintem a legfontosabb az a étvágyfokozó ( Betain ) ebből amennyit tudunk annyit tegyünk én 15-20grammot szoktam
6. bármilyen aroma én a büdöset szeretem
ebből ismét minél több annál jobb
továbbá lehet bele tenni apró magvakat amit én leszoktam darálni és egy kicsit olajba megpiritok 50-100gramm elég bele
szeintem ez egy nagyon jó alap az ízeket lehet vele variálni
és hónapokig tartható ha kiszárad elletve le is lehet fagyasztani
További receptek
1 rész 1 rész 1/2 rész |
kukoricadara és/vagy kukoricaliszt rozsliszt RL 125 teljes tojáspor, 1 kg 100 tojásnak felel meg űédesítő (pl. Nutra Sweet) összes kg-onként 1/3 flakon aroma ízlés szerinti |
50 Ft/kg 70 Ft/kg 1200 Ft/kg 250 Ft/fl 300 Ft |
Adható hozzá még
1/2 rész 1/2 rész 1/2 |
kókuszreszelék korpa glutén (sikér) színezék |
400 Ft/kg 50 Ft/kg 300 Ft/kg |
Egy fahéjas-narancsos bojli annak aki az édeset szereti.
10% kazein
5% laktalbumin (80%-os)
10% kukoricacsíra-őrlemény (szinte liszt finomságú)
10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
20% garnélaliszt
15% tökmagliszt
5% sörélesztő
5% vitamelo
10% Citrus Birdy
10% kenderliszt
20ml kukoricacsíra-olaj
15ml NHDC
5ml narancs esszenciális olaj
2-3ml fahéj esszenciális olaj
7-12 tojás mérettől függően
Egy recept a törpe "ellen". Tapasztalataim szerint a csípős ízeket nem a kedveli a törpe. Az alaplisztek esetében is inkább a fűszeres irányt javaslom. A bojlikat jellemzően tovább szárítom (4-5 nap) ha törpés vízre készülök, illetve az etetési stratégiámat és a csalifelkínálást is ennek megfelelően választom meg.
10% kazein
5% laktalbumin (80%-os)
10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
20% garnélaliszt
10% lazacliszt
10% kenderliszt
10% kukoricacsíra-őrlemény (szinte liszt finomságú)
10% sörélesztő
10% Red Birdy
5% Robin Red
20ml Kukoricacsíra-olaj
2ml Feketebors esszenciális olaj (oleorezin)
2ml Fokhagyma esszenciális olaj
7-12 tojás mérettől függően
|
|
Egy recept, amelyben a tojás héját is felhasználom.
10% kazein
5% laktalbumin (80%-os)
10% kukoricacsíra-őrlemény (szinte liszt finomságú)
10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
27% garnélaliszt
10% tökmagliszt
5% sörélesztő
5% vitamelo
10% Red Birdy
3% Spirulina
5% Robin Red
20ml Kukoricacsíra-olaj
3ml Cajun esszenciális olaj
7-12 tojás mérettől függően héjastól
100% fish mix
10% sd protein
10% squd meal
10g betain
10g aminó acid complex
30ml liquid aminó
3-5 ml fish aroma
1-3 ml black pepper aroma
70 dkg M1 Quest base mix
30 dkg Lucernaliszt (tápboltban beszerezhető)
6 ml Frankfurti Sausage Premium Flavour
25 ml attract Natural
20 ml Corn Steep likőr
30 ml Omega Red salmon olaj
1 evőkanál Robin Red
1 evőkanál The Edge
1 evőkanál Betain
3 teáskanál só
70 dkg Nitro Method mix Spicy Red
20 dkg lucernaliszt
10 dkg apró magvak
300 ml Corn Steep likőr
+ víz, hogy a megfelelő állagúra gyúrhassuk a gombócot.